Δια του Διοικητικού του Συμβουλίου ο Δικηγορικός Σύλλογος της μικρής μας πόλης, όρθιος στις επάλξεις του πάτριου δικηγορικού εδάφους και ακοίμητος φρουρός των πενηντατόσων δικηγορικών συνόρων που διαιρούν δικαστικά τη χώρα, έπραξε γι άλλη μια φορά το αυτονόητο καθήκον του: κατήγγειλε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης για την ανάθεση σε αθηναϊκή, και όχι εντόπια, δικηγορική εταιρία τη νομική συνδρομή στον έλεγχο των οικονομικών του Δήμου. Την καταγγελία ευθύς συμμερίζεται με ανακοίνωσή του κι ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής και δικηγόρος Θεσσαλονίκης, αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Προφανώς ενδιαφέρεται περισσότερο για το ποιος δικηγόρος θα αναλάβει την υπόθεση από το γεγονός ότι χάρη στην παράταξή του υπάρχει η υπόθεση.

Ως εδώ εύλογος κι αναμενόμενος ο τοπικοσυντεχνιακός ψόγος. Μόνο που τη μεθεπομένη της καταγγελίας ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης κι ο αντιδήμαρχος οικονομικών Χασδάι Καπόν προειδοποιούν ότι ο Δήμος θα ενάγει όλους τους υπαίτιους της μεγάλης υπεξαίρεσης. Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ο καλός συνάδελφος Γκιουλέκας όφειλαν πρώτοι να διαβλέψουν την αύξηση της εντόπιας δικηγορικής ύλης ως την προφανέστερη συνέπεια της δημαρχιακής προειδοποίησης. Εκτός από μικροψυχία, τι άλλο τους εμποδίζει από το δημόσιο έπαινο των ευεργετών της ιθαγενούς δικηγορίας;

(Για την ιστορία, επιτρέψτε μου δύο ασήμαντες πληροφορίες. Κεντρικό στέλεχος της εν λόγω αθηναϊκής εταιρίας είναι θεσσαλονικιά δικηγόρος, μέλος μέχρι πρότινος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ομοίως, θεσσαλονικιός δικηγόρος, επίσης μέλος του Συλλόγου μας τα προηγούμενα χρόνια, είναι ο νεοπροσληφθείς νομικός σύμβουλος του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη)

Advertisements