Αναρτάται το απόσπασμα από τη χθεσική (12.4.2011) ομιλία του κ. Νίκου Σηφουνάνη, Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο Ολύμπιον κατά την παρουσίαση του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου από τον Οργανισμό Θεσσαλονίκης (ΟΡΘΕ).

«Η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ έχει μια προϊστορία. Στο παλιό Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης (1985) γίνεται ήδη αναφορά στη μεταφορά της ΔΕΘ στη Σίνδο. Επί πέντε τουλάχιστον διαφορετικές κυβερνήσεις (Σημίτη, Καραμανλή, Παπανδρέου[1]) υπάρχει μια διαχρονική αποδοχή για τον προτεινόμενο χώρο. Επιπλέον, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την ανάδειξη Τεχνικού Συμβούλου, ο οποίος θα υποβάλει πρόταση σχετικά με τη χωροθέτηση και την ανάπτυξη των νέων εκθεσιακών υποδομών στη Σίνδο και την ανάπλαση των παλαιών εγκαταστάσεων στο κέντρο της πόλης. Εμείς, από την πλευρά μας, δεν απορρίπτουμε ασυζητητί καμία τεκμηριωμένη πρόταση θεσμικών φορέων αρκεί η πρόταση αυτή να είναι ώριμη και να συγκεντρώνει ευρεία αποδοχή.»


[1]               Τον Σεπτέμβριο του 2010, η Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κα. Λ. Κατσέλη, υπέγραψε Μνημόνιο με το Δήμο Εχεδώρου (σημερινός Δήμος Δέλτα) για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Σίνδο.

Advertisements