Διάβασα την παρέμβαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Ηλία Καρανίκα, Συμεών Κεδίκογλου, Ηλία Μόσιαλου, Γιώργου Ντόλιου, Θανάση Οικονόμου, Φραγκίσκου Παρασύρη και Γιάννη Ραγκούση με τίτλο «Να ορίσουμε ξανά το κοινωνικό συμφέρον – Το πολιτικό σύστημα χρειάζεται ριζική αλλαγή» http://www.ragkousis.gr/teleutaia-nea/deltia-tupou/674/na-orisoume-ksana-to-koinoniko-sumferon–to-politiko-susthma-xreiazetai-rizikh-allagh/ Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κείμενο. Από το πιο πολιτικό του σκέλος απομονώνω (με κίνδυνο να το αδικώ) τη φράση «Ακόμη και τώρα οι εκφραστές του λαϊκισμού, οι οποίοι εκτείνονται οριζόντια στο πολιτικό σύστημα και οι εκφραστές νεοφιλελεύθερων λύσεων βλέπουν την μεγάλη εθνική πίεση ως ευκαιρία κομματικής ενδυνάμωσης».
Το δικό μου ερώτημα είναι αν θα ανεχτούμε, σύντροφοι, γι` άλλη μια φορά να βρεθούμε στην ίδια πολιτική στέγη με τους εκφραστές του «δικού μας» λαϊκισμού. Με άλλα λόγια, σέβομαι και στηρίζω χωρίς επιφυλάξεις το σημερινό αγώνα κάποιων να σώσουν τη χώρα όσο σέβομαι τους εθελοντές πυροσβέστες που άλλος από άγνοια, άλλος από αμέλεια, άλλος από αφόρητο εξυπνακισμό κι άλλος από ιδιοτέλεια είτε έβαλαν φωτιά στο σπίτι μου είτε συναγελάζονταν με τους εμπρηστές. Αν καταφέρουν να σβήσουν τη φωτιά, ούτε θα παρασημοφορηθούν ούτε θα αθωωθούν -το πολύ να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.. Με μια ακραία διατύπωση, για να συνεννοούμαστε, θα έχουν λίγο καλύτερη μοίρα από τους Παπαχατζήδες, τους Καραμπέρηδες, τους `Ακηδες, τους Παπαγεωργόπουλους, τους Ψωμιάδηδες και τους Ζορπίδηδες.
ΥΓ για κάθε ενδεχόμενο: Από την αναφορά στους Παπαχατζήδες κλπ είναι κατανοητό ότι οι επτά βουλευτές δεν συγκαταλέγονται στους όψιμους «πυροσβέστες-εμπρηστές». `Αλλωστε οι τελευταίοι δεν μιλούν για «ριζική αλλαγή του πολιτικού συστήματος» -ίσα ίσα θεωρούν ότι μέγιστο έργο τους αποτελεί η διάσωσή του.
Advertisements